Home

U bevindt zich hier:

Home > Aanvullende geneeswijzen >

Aanvullende Chinese Geneeswijzen

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van aanvullende Chinese geneeswijzen.

Moxatherapie. Moxa is een samengeperst kruid (Artemesia Vulgaris) dat vaak gebruikt wordt vanwege het verwarmende en tonifiŽrende (voedende) karakter.
Het kan in verschillende vormen gebruikt worden, bv. op een acupunctuurnaald, direct op de huid of als een zg. `moxa-sigaar` boven een acupunctuurpunt gehouden worden.
Bij bepaalde klachten wordt gebruik gemaakt van een Moxalamp. Dit is een lamp met een infrarood spectrum. Deze geeft een bepaalde energie af en verwarmt de huid plaatselijk, waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt en pijn en stijfheid hierdoor verminderd.

Cuppen, is een techniek waarmee m.b.v. het plaatsen van ‘glazen bollen’ op de huid een vacuŁm wordt gecreŽerd.
Hierdoor worden afvalstoffen naar de oppervlakte getrokken en sneller afgevoerd.
Het heft blokkades op en stimuleert de circulatie.
Cuppen heeft een enorme dieptewerking en dan vooral op plaatsen waar een teveel (volte) aan energieblokkades aanwezig zijn.
Het is vooral effectief bij spier- en spanningsproblemen op de bovenrug, onderrug, nek/schouderklachten, RSI, tenniselleboog, stress en migraine.

Elektrostimulatie op de naaldjes kan ook worden toegepast. Ik gebruik dit vaak om de acupunctuurpunten extra te stimuleren. Kleine klemmetjes worden op de naaldjes gezet en geven een elektrische prikkeling. Dit wordt ook vaak toegepast bij –chronische- pijnklachten.

Ook goede en gezonde Voeding is een onderdeel van de Chinese Geneeswijzen Voedingsadvies is een onderdeel van de behandeling volgens de leer van de 5-elementen.

Kruidentherapie is ťťn van de belangrijkste pijlers van de Chinese Geneeswijzen. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op u is afgestemd. Daardoor kunnen verschillende aandoeningen zeer effectief bestreden worden.

© 2022 - Cerno ICT Management & Consultancy

ArtemisiaVulgaris

Foto: Christian Fischer

Kruiden