Home

U bevindt zich hier:

Home > Diagnose >

De diagnose en behandeling

Eerste consult
Een eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. In dit gesprek zal u ondermeer worden gevraagd naar uw eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, menstruatiecyclus, erfelijke factoren en werkomstandigheden.

Naast de vragen, zal ook uw tong worden bekeken en uw beide polsen worden gevoeld. Voor de acupuncturist is het bekijken van de tong een belangrijke diagnostische methode. Volgens de Chinese zienswijze zijn de meridianen en interne organen direct of indirect verbonden met de tong. Veranderingen in organen zijn voor de acupuncturist zichtbaar op de tong. Ook de polsconditie is een weerslag van de conditie van de organen. Daarom geeft het voelen van uw pols een waardevolle informatie over uw klacht of ziekte.

Als ik de diagnose heb gesteld, zal ik met u bespreken wat ik voor u kan betekenen, in welk tijdsbestek er verbetering te verwachten valt en wat u zelf daaraan kunt bijdragen.

Tweede consult
Vanaf het tweede consult, dat ongeveer 1 uur duurt, start de daadwerkelijke behandeling.
Het inbrengen van de naalden zal over het algemeen niet pijnlijk zijn. Wel kunt u een moeilijk te definiren gevoel ervaren na het inbrengen van de naalden.
-een elektrisch stroompje-

Na vijf behandelingen evalueer ik met u of de behandeling het gewenste resultaat of reactie laat zien. Op basis hiervan zal het verdere traject van de behandeling worden vastgesteld. Dit kan ook betekenen dat de behandeling wordt stopgezet wanneer de voortgang niet aan de verwachtingen voldoet.

© 2022 - Cerno ICT Management & Consultancy