Home

U bevindt zich hier:

Home > Massages > Massage bij kanker >

Massage tijdens en na de behandeling van kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, of middenin een behandeling zit, zal je angst hebben, onzeker zijn en stress ervaren. Een lange periode van stress onderdrukt het immuunsysteem. En dit systeem is nu juist zo belangrijk om het herstel te bevorderen. Een massage kan stress verminderen en het immuunsysteem versterken.
Massage tijdens en na de behandeling van kanker ondersteunt het herstelproces van het lichaam. Maar ook je geest heeft behoefte aan ontspanning. Even niet meer praten maar voelen. Ervaren dat je lichaam ook nog prettig kan aanvoelen, dat het niet je vijand is. Het herstellen van het contact met je lichaam, vermindering van gevoelens van angst en depressie, slapeloosheid; allemaal effecten die een massage kan geven. Als je kanker hebt dan is je lichaam uit balans. Naast de behandeling met acupunctuur en kruidentherapie kan massage bijdragen aan het herstel van deze balans.
Veel voorkomende klachten bij kanker zijn pijn en stijfheid in nek en schouders, stijve spieren, vermoeidheid, soms depressieve gevoelens en slapeloosheid. Massage van hoofd, nek, schouders en rug kan dan al veel ontspanning en ruimte geven.

In principe is massage geschikt voor iedereen met de ziekte kanker, zowel curatief als palliatief. Ik zal de massage afstemmen op uw persoonlijke conditie en klachten. Hierdoor is het mogelijk om samen met u een massageplan op te stellen dat op maat voor u is. In overleg kunt u kiezen voor een massage van een bepaald deel van uw lichaam. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het voorschrift van uw behandelend arts, indien van toepassing.

Werkwijze Massage bij Kanker
Tijdens de intake bespreken we de massage, aangepast aan de fase van de behandeling, symptomen en de bijwerkingen. De duur van de massage kan variren, dit hangt af van de situatie en uw conditie van dat moment. Bij elk volgend bezoek bespreken we de afgelopen massage voor de juiste persoonlijke afstemming van de nieuwe massage.

© 2022 - Cerno ICT Management & Consultancy

Lotusbloem