Home

U bevindt zich hier:

Home > Nieuws >

Behandeling urine-incontinentie met elektro-acupunctuur

R Yu Praktijk voor Acupunctuur heeft zeer positieve ervaringen met deze nieuwe vorm van behandeling. Vaak treedt al na 4 behandelingen duidelijke verbetering op. Bij velen zijn 6-8 behandelingen voldoende om de klachten weg te nemen of aanzienlijk te verbeteren.
Het is een eenvoudige en pijnloze behandeling, alleen het inbrengen van de naaldjes wordt licht gevoeld. Dit weegt niet op tegen de voordelen: geen urineverlies meer, geen aandrang, veel langer en zonder moeite de plas op kunnen houden, weer kunnen winkelen zonder de vraag: “waar is een toilet?”

Urine-incontinentie:
De plas niet goed op kunnen houden. De meest bekende vormen zijn de stressincontinentie en de urge-incontinentie (aandrangincontinentie).
Bij stressincontinentie verliest u een beetje urine bij niesen, hoesten, lachen, tillen, springen: dit komt vaak voor bij vrouwen.
Urge-incontinentie (aandrangincontinentie) komt zowel bij vrouwen en mannen voor. De blaas is dan “overactief”. U voelt plotseling aandrang, maar u kunt de plas niet ophouden tot het toilet en verliest urine (meer dan bij stressincontinentie).
Wanneer behandeling met medicijnen, bekkenbodemoefeningen, en eventuele operatie niet afdoende zijn, kan elektro-acupunctuur uitkomst bieden.

Hoe werkt elektro-acupunctuur?
Twee punten op onderbeen en voet worden via dunne naaldjes geprikkeld met een stroomvorm. Door deze stroom wordt een specifieke zenuw geprikkeld die naar het ruggenmerg loopt en waardoor een overactieve blaas gekalmeerd wordt. De blaas kan dan weer op een normale manier gaan werken.
Wetenschappelijk onderzoek -door Professor Dr. M.van Balken, Uroloog van het ZKH Rijnstate te Arnhem- heeft de effectiviteit hiervan aangetoond. Het behandelen op deze manier wordt neuromodulatie (PTNS) genoemd.
Vooral behandeling van urge-incontinentie (aandrangincontinentie) en de combinatie met stressincontinentie zijn succesvol. Klachten door chronische blaasontsteking en incontinentie voor ontlasting blijken tevens positief te reageren op deze behandeling.

R Yu Praktijk voor Acupunctuur werkt met succes met deze nieuwe methode. Vooraf wordt bekeken of deze vorm van behandeling voor u geschikt is. Zo nodig wordt u eerst naar uw huisarts verwezen. Ook uw Uroloog kan u doorverwijzen voor deze behandeling.

De kosten worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van uw eigen risico. Een verwijzing van uw huisarts heeft u niet nodig.

© 2022 - Cerno ICT Management & Consultancy